War Heritage Institute

  • banner%20web%20bbe%20nl

  • banner%20webnl

Zin in kunst tijdens de Paaspauze?

Jong en oud kunnen terecht in het Koninklijk museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis te Brussel én in het Fort van Breendonk!

Na het wervelende succes van de krokusvakantie worden het digitale kinderparcours ‘Beeldende Kunst uit de Groote Oorlog’ en de tentoonstelling over kunstenaar Fernand Allard L’Olivier verdergezet in het Legermuseum. Op voorhand reserveren blijft verplicht via bezoeken.klm@warheritage.be of 02/737 78 33 (van dinsdag t.e.m. zondag telkens van 10u tot 16u)

Ook in de WHI site Nationaal Gedenkteken Fort van Breendonk is een nieuw kunstaanbod onder de vorm van een tentoonstelling over Wilchar en Ochs; de kunstenaars-gevangenen. Dankzij de steun van de vzw Vrienden van Breendonk kwam deze tentoonstelling tot stand en werden boeken uitgegeven rond dit thema. Deze tentoonstelling zal vrijdag 2 april 2021 plechtig geopend worden door o.a. de burgemeester van Willebroek en is nadien open voor het grote publiek. Een bezoek aan het fort van Breendonk dient u te reserveren via booking.breendonk@warheritage.be of via 03/860 75 24 (van maandag tot vrijdag telkens van 9u15 tot 12u30 en van 13u00 t.e.m. 17u00)