War Heritage Institute

  • banner%20web%20bbe%20nl

  • banner%20webnl

Honderden liefdesbrieven geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog werden ternauwernood van vernietiging gered

Honderden liefdesbrieven geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog werden ternauwernood van vernietiging gered. Ze konden aan de familie worden overgemaakt dankzij een oproep op Twitter door Cécile, een medewerkster van een studiebureau voor milieuaangelegenheden in Aix-en-Provence (Bouches du Rhône) die voor enkele dagen naar de stortplaats van Saint-Jean-d’Angély (Charente-Maritime) was overgeplaatst geweest. Ze besloot een oproep op Twitter te plaatsen om de familie van de schrijver en de bestemmelinge terug te vinden. Haar boodschap werd meer dan 10.000 keer gedeeld … en Cécile bereikte haar doel: een familielid contacteerde haar via het sociale netwerk. Het ging om de briefwisseling tussen Pierre en Aimée uit de Tweede Wereldoorlog. Het koppel huwde op jonge leeftijd, toen Aimée 17 was, en kreeg twee dochters.

Cécile kondigde ook het einde van het verhaal op Twitter aan: ze kon alle brieven aan een van de dochters van Aimée en Pierre overhandigen.

© https://www.francetvinfo.fr/culture/patrimoine/histoire/des-centaines-de-lettres-d-amour-ecrites-pendant-la-seconde-guerre-mondiale-sauvees-de-la-dechetterie-et-rendues-a-la-famille-de-son-auteur