War Heritage Institute

  • banner%20web%20bbe%20nl

  • banner%20webnl

Het vaccinatiecentrum van de ELZ Noorderkempen zal in de loods van de militaire luchthaven van Brasschaat worden opgezet, net achter de Gunfire

Het vaccinatiecentrum van de ELZ Noorderkempen zal in de loods van de militaire luchthaven van Brasschaat worden opgezet, net achter de Gunfire/WHI-site.

“Door voor een enkel vaccinatiecentrum te opteren, kunnen we het medisch personeel doeltreffend inzetten. Het centrum zal 8 maanden open blijven”, zegt Cindy De Roeve, voorzitster van de ELZ Noorderkempen. “De loods is 4000 m2groot en zal over 10 vaccinatielijnen beschikken. We wensen 75.000 mensen te vaccineren. De ELZ zou vanaf 15 februari klaar moeten zijn. Doelstelling is dan 7 dagen op 7 in te enten, naargelang de beschikbaarheid van de vaccins”.

Het vaccinatiecentrum heeft hulp nodig en de vrijwilligers van Gunfire hebben hun medewerking aangeboden. De openbare parking is die van Gunfire/WHI, maar die blijkt ontoereikend. In overleg met de verantwoordelijke overheden zal het terrein van Gunfire/WHI dus uitzonderlijk als bijkomende parking ter beschikking worden gesteld. Dat zal geen invloed hebben op de werking van Gunfire/WHI zoals die nu in het kader van de sanitaire maatregelen verloopt.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het vaccinatiecentrum op volgend adres: vaccinatie@elznoorderkempen.be